This phantom sticky
content image

 

 

 

 

 

 

 

Ontharen Nieuwerkerk aan den IJssel

Wij zijn er als vrouw regelmatig mee bezig: ontharen. Het is een tijdrovende klus, maar het hoort erbij. Vooral in de lente en zomer gaat menig vrouw weer fanatiek aan de slag. Al eens gedacht aan het laten harsen van de lichaamsdelen?

Ontharen met hars is nog steeds erg populair onder zowel vrouwen als mannen. Wanneer je harst, duurt het 4 tot 6 weken voordat de haren weer aangroeien. Toch wel prettig om niet voortdurend met een ladyshave of scheermes op pad te hoeven gaan.

Door te harsen worden de haren met wortel en al verwijderd uit de haarzakjes (bij het scheren wordt de haar in het midden afgesneden, waar het haar juist het dikste is). Na het harsen zullen de haren weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt (in tegenstelling tot scheren waarbij je na een dag stoppels voelt). Het is mogelijk dat bij het harsen het haarzakje, waar de haar in groeit, kan beschadigen. Dat is niet erg, want daardoor zal het haar minder sterk terug komen of helemaal niet meer. Dit kan gebeuren als je regelmatig harst.

Er moet wel rekening gehouden worden dat de haren niet allemaal eenzelfde groeifase doormaken. Hierdoor kan het zijn dat sommige haren eerder aangroeien dan de net verwijderde haren. Laat je dus niet verleiden om tussentijds je haren te scheren. Dat verstoort de hele haargroeicyclus.

De harsmethode wordt veel gebruikt voor been-ontharing maar kan ook elders worden toegepast, mits de huid ter plekke maar opgespannen kan worden. Zo kan ook ongewenste haargroei van bikinilijn, oksel, armen, rug of het gelaat (kin, bovenlip en zelfs wenkbrauwharen) worden verwijderd. Geheel pijnloos is het niet, maar het is wel een effectieve vorm van ontharing.

Hoe werkt het harsen?

Het te behandelen gebied wordt gereinigd en vervolgens zal de warme, vloeibare hars via een roller op de te ontharen huid worden aangebracht. Vervolgens wordt er een strook harspapier aangebracht en in de hars gedrukt. De huid wordt zoveel mogelijk opgespannen alvorens de strook met hars zal worden verwijderd. Nadat de haren zijn verwijderd wordt de huid weer gereinigd en zal er een kalmerende olie worden aangebracht. Ook kan er gekozen worden voor een haargroei-remmend middel (ampul), vraag ernaar.

Goed om te weten:

  • Gebruik voor het harsen geen crèmes of bodymilk (het maakt de huid vet waardoor de hars niet goed plakt).
  • Scrub de huid voor het harsen.
  • Ideale haarlengte vanaf 0,5 cm.
  • Draag een wijde broek, het is vaak lastig aankleden na het harsen.
  • 24 uur na het harsen niet in de zon, onder de zonnebank of naar de sauna.
  • Reageert de huid overgevoelig: gebruik een aantal dagen geen cosmetische/geparfumeerde crèmes of olie en desinfecteer de huid regelmatig. 
content image

Ontdek de geheimen van schoonheid en verlaat mijn salon met een stralend gezicht. You’re beautiful!